Föreningen

Aqualund sdk föddes 1984 när dykklubbarna Aquarius och Dyklund fann varandra och beslutade sig för att slå sina påsar ihop. Detta visade sig bli ett givande samarbete. Vi är idag omkring 50 medlemmar, inte bara med sportdykning utan också med fridykning och undervattensrugby.
Sportdykning

Vi har organiserade klubbdyk i hemmavattnen runt Skånes kuster. Efter samling i Lund bär det iväg till dykmålet där vi dyker, är sociala, samt äter och dricker medhavd matsäck. Oftast dyker vi runt det natursköna Kullaberg. Vattnet runt Kullaberg är ett marint naturreservat och bjuder på dykning som i mycket liknar den man finner längre norrut längs västkusten. Klubbens snabbgående båt Bismarck gör att man slipper släpa den tunga utrustningen nerför Kullabergs branta klippor.

Varje dyk i klubben regi genomförs med säkerhetsorganisation (dykledare och räddningsdykare på land eller i båten) och med på dykplatsen finns alltid dykflagga, syrgasutrustning, VHF-radio, etc. Vi försöker alltid hålla en hög nivå på säkerheten!

Vi arrangerar också varje år ett flertal läger i exempelvis Bohuslän och ibland ger vi oss iväg på längre turer, t.ex. till Norge, Malta, Röda havet eller Thailand. På årsmötet inför varje ny säsong planeras kommande dykläger. Har man hittat sin drömresa och presenterar den för klubbens övriga medlemmar så brukar det inte vara svårt att få med några som vill följa med. Vad blir nästa dykresa; Azorerna, Norge eller Indonesien? Bestäm själv och locka med oss andra!

UV-rugby

UV-rugby (som tidigare kallades undervattenspolo) är en krävande lagsport som kommer att testa dina fysiska gränser. Du kommer snabbt att utvecklas som fridykare, till exempel kommer din koldioxidtolerans förbättras efter endast några få träningstilfällen!

Vi är ett glatt gäng i varierande åldrar som tränar på högevallsbadet, du är när som helst välkommen att träna med oss, vill du bara titta på så går det också bra! Utrustning finns att låna, men kom då i god tid!

Även om de inte är så svåra kan det vara bra att ha läst reglerna någon gång... Du hittar dem via SSDFs hemsida om UV-rugby

Övning i danska och att göra mål kan man få på: UV-sports (måhända inte så uppdaterade) sidor. Här finns bland annat några videor om hur man kan göra mål.

Fridykning

På med mask, snorkel och fenor. Hoppa sedan i vattnet och upptäck din förmåga att vistas i denna miljö! Svårare är det inte att börja dyka. Därför är fridykning det enklaste och billigaste sättet att börja sin dykarkarriär. Fridykning kan utövas av de flesta, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. De egna förutsättningarna är det som styr hur långt ner och hur länge man befinner sig under vattenytan.

På måndagar hålls träning för de vuxna fridykarna (16 år och uppåt). Vi har simträning då kondition är en hörnsten i fridykarens vardag. Sedan bedriver vi allt från grundläggande - både med och utan utrustning kombineras för att öva upp den bästa möjliga vattenvanan - till mera advancerade fridykningsövningar, beroende på hur vi (individuellt) känner oss. Fridykning är trots allt en individuell sport, även om den bedrivs i grupp.

Under större delen av året gör vi utflykter så ofta vi kan. Vi dyker bland annat vid Kullaberg, Barsebäck, Skåre och Dalby stenbrott.

Hör gärna av dig till någon av föreningens kontaktpersoner
PositionNamnTelefonE-mail
Medlemsavgifter betalas till föreningens konto:
Plusgiro:479 46 78 - 5
IBAN:SE79 9500 0099 6026 4794 6785